Sven Angenent

Sven Angenent
Sven en Marielle

Hej Mensen,
In het verleden hebben verschillende Angenenten al de stap gewaagd. En wonen niet meer in Nederland.
Sinds maart dit jaar (2023), ben ik met mijn vrouw Marielle geëmigreerd naar Zweden. We wilden graag wat meer ruimte dan de 45m2 die we in Nederland hadden. Ook wilden wij beiden graag meer natuur om ons heen en minder drukte van de stad. 

We vermaken ons prima hier in het zuiden van Zweden. Het is er lekker rustig, de mensen zijn vriendelijk en we hadden al snel werk. De poezels genieten elke dag van de zon en de hond is zo blij met alle ruimte waar hij vrij kan rondrennen. Op dit moment huren we nog een huisje, tot we iets gevonden hebben waar we echt ons eigen plekje van kunnen maken. Met nog meer ruimte om ons heen, iets noordelijker. 
Naast dat mijn vrouw graag haar fotostudio weer wil oppakken, willen we samen ook kijken naar een mogelijkheid van een eigen lunchroom achtig iets. Dat hopen we komende jaar te kunnen verwezenlijken. 

We moeten nog wel een beetje wennen aan de andere manier van leven, meer rust. Ook de werkmentaliteit is hier een klein beetje anders dan we van ons werk in Nederland gewend zijn. Dat is soms een beetje frustrerend, maar vooral toch wel verfrissend. 

Sven Angenent

Nu na 6 maanden vind ik het een mooi moment om eens te kijken waar andere Angenenten heen zijn gegaan. En of de stamboom Angenent zich buiten Nederland nog doorzet. Ook zou ik graag willen weten hoe het voor jullie was, toen je emigreerde. Waar ben je gaan wonen, waarom daar en kon je direct wel je draai vinden?

Begin volgend jaar hoop ik meer te kunnen vertellen over onze avonturen in Zweden, maar in de tussentijd lees ik graag jullie verhalen in de nieuwsbrief. 

Med många vänliga hälsningar,
With many kind regards
Met vele vriendelijke groeten,

Sven Angenent