Onderzoek voor andere families

familieverhaal onderzoeker

Familieverhaal onderzoeker – Stamboomonderzoek

Wie zijn jouw voorouders? Wie is jouw verste voorvader of moeder? Waar woonde hij of zij? In welk land en/of regio is het allemaal begonnen?

Ik zoek dat voor je uit voor de prijs van E. 125,-.

Zelf hou je niet zo van speuren, combineren en samenstellen? Het is niet echt je hobby om je te verdiepen in stamboomkunde (genealogie)? Misschien ben je ooit een keer begonnen, maar heb je het nooit afgemaakt? Ook wil je geen abonnementen of lidmaatschappen op de vele genealogische websites om je stamboom uit te pluizen?!

Een stamboom van jezelf en over je voorouders, hoe leuk is dat! Want vergeet niet … jij bent er dankzij je voorouders!

Ik stel voor jou een stamboom (Stamreeks) samen in een rechte mannelijke lijn (patrilineair). Zo’n rechte reeks geeft je een overzicht van alle opeenvolgende voorouders van een bepaalde persoon met dezelfde familienaam zonder partner.

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Ik begin altijd eerst met een Stamreeks, pas daarna komen eventueel andere uitbreidingen aan de orde. Na de Stamreeks kan ik adviseren welke variant of uitbreiding de moeite waard is.

 • 1. De StamreeksWat is een Stamreeks? De mannelijke/vaderlijke rechte lijn zo ver mogelijk terug met jaartallen en plaatsen.
 • 1a. Opdracht geven tot het maken van een Stamreeks. Plus tarief! Lees de Opdracht hier.
 • 1b. Na betaling is de opdracht definitief en ontvang je een korte vragenlijst om gegevens aan te leveren die ik minimaal nodig heb.

Na het afronden van de Stamreeks is het mogelijk om voor een variant of een uitbreiding te kiezen. Dat hoeft natuurlijk niet op volgorde van 2, 3 en 4.

De gemiddelde prijs voor een Stamreeks bij andere bureaus ligt al snel tussen de E. 300,- en E. 500,- Kun je nagaan hoeveel de Uitbreidingsmogelijkheden kosten! Ik werk niet bedrijfsmatig en kan daardoor stukken goedkoper werken.

Uitbreidingsmogelijkheid

 • 2. De MoederreeksWat is een Moederreeks? De vrouwelijke/moederlijke lijn zo ver mogelijk terug met jaartallen en plaatsen. Maar let op, dat gaat niet via dezelfde achternaam. In de uitleg wordt een voorbeeld gegeven.
 • 2a. Opdracht geven tot het maken van een Moederreeks. Plus tarief. Lees de Opdracht hier.
 • 2b. Na betaling is de opdracht definitief en ontvang je een korte vragenlijst om gegevens aan te leveren die ik minimaal nodig heb.

Uitbreidingsmogelijkheid

 • 3. Een ParenteelWat is een parenteel? Een parenteel is een uitgebreide stamboom uitgaande van de verst gevonden voorouders en vandaaruit verder naar de huidige tijd toe met kinderen, kleinkinderen, broers en zusters enz.
 • 3a. Opdracht geven tot het maken van een Parenteel. Plus tarief. Lees de Opdracht hier.
 • 3b. Na betaling is de opdracht definitief en ontvang je een korte vragenlijst om gegevens aan te leveren die ik minimaal nodig heb.

Uitbreidingsmogelijkheid

 • 4. Het maken van een website van, voor en over je familie. Klik hier voor de mogelijkheden.

Voltooiing

 • Elk van de drie opdrachten, Stam-, Moederreeks en Parenteel, worden verwerkt in een rapportage waarin de Opdracht uitgewerkt wordt en alle gegevens, resultaten, foto’s, documenten en eventueel gevonden verrassingen verwerkt worden.
 • De rapportage wordt zowel in Word als in een PDF digitaal opgestuurd. In Word omdat de opdrachtgever er zelf nog in kan werken wanneer daar behoefte aan is.
 • Zie voor alle grafische verwerkingsmogelijkheden hier onder.

Grafische verwerking

 • Met de gevonden resultaten kunnen leuke diagrammen gemaakt en in posterformaat uitgeprint worden. Hier kun je zelf voor zorgen of ik verzorg het voor je. Houd er rekening mee dat er een beperkte hoeveelheid personen op een poster passen om het nog leesbaar te houden.
 • De mogelijkheden zijn zo eindeloos dat ik hiervoor nu geen prijsopgave kan geven. Alles in overleg.
 • Kijk voor voorbeelden op Google. Denk aan Zandloper diagram (horizontaal of verticaal), Vlinderdas diagram, Nakomelingen diagram, Naaste familie diagram, Cirkel diagram enz.
 • Denk ook eens aan een Belevingswereldkaart met de namen van de gewenste personen. Die kan ik voor je maken via mijn account of je kunt het zelf doen.

Email voor vragen, overleg of opdrachten naar Marc Angenent: stamboomangenent@gmail.com